divendres, 30 de juny del 2017

El mercat de cooperatives va posar fi a la 5a edició del projecte Cultura Emprenedora a l'Escola

Amb la cloenda del curs escolar, el projecte Cultura Emprenedora a l'escola ha arribat al final del seu cinquè any d'implementació a la nostra ciutat.

Han estat uns mesos de treball intens en què els alumnes han hagut de posar en pràctica les habilitats i competències necessàries per a la creació i gestió d’una cooperativa escolar com és ara la presa de decisions, la responsabilitat individual i col·lectiva o treball en equip, entre moltes d’altres. Al mateix temps, han conegut de primera mà cadascuna de les fases que són necessàries per a la creació d’un projecte d’aquestes característiques, com és ara l’elecció dels membres de l’equip directiu i de les diferents comissions de treball, la redacció; aprovació d’estatuts i sol·licitud de CIF, l’elaboració de prototips i estudis de mercat, l’elaboració de logotips; elecció del nom que representa la cooperativa i la difusió del projecte, entre molts d’altres.

El mercat de cooperatives celebrat el passat dimarts dia 6 i 13 de juny ha estat el punt àlgid del projecte en què l’alumnat participant ha pogut valorar el resultat del treball dut a terme al llarg del curs escolar, essent les vendes un dels factors que posen de relleu el grau d’assoliment dels objectius en tant que posen de relleu l’interès dels clients vers els productes elaborats de manera cooperativa.

El projecte finalitza amb un darrer exercici de responsabilitat social corporativa ja que cadascuna de les cooperatives, després de recuperar el capital social inicial que els membres van aportar per poder fer la compra del material necessari per a l’elaboració dels productes, finalment fan una donació a una ong escollida democràticament per tots els socis. En aquest sentit, enguany les cooperatives han fet donació a:

Júnior material        
Per concretar
Per concretar

Enguany hi ha participat 229 alumnes i s’han creat 9 cooperatives escolars
Fins aleshores i des del curs 2012/13 en què es va instal·lar el projecte a la nostra ciutat, s'han creat 29 cooperatives formades per un total de 736 alumnes de cinquè de primària. Atès que, des dels seus inicis, cada curs escolar s'ha incorporat un nou centre educatiu, el projecte ha anat creixent exponencialment amb previsió que continuï essent així: a més dels cinc centres que ja participen al projecte, el proper curs escolar està previst que siguin els alumnes del Col·legi Sant Miquel dels Sants els que iniciaran el projecte al seu centre educatiu i el curs 2018/19 ho faran els alumnes de l'escola Guillem de Mont-rodon.

Cooperativa Bon compost

Cooperativa Terra bona

Cooperativa Diploma d'or

Cooperativa Júnior material

Cooperativa Vicoop

Cooperativa Dimbaboom

Cooperativa Artskills

Cooperativa E5

Cooperativa Yogapi


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada